Bedrifter kan gjøre en forskjell

veeterzy-186395.jpg
 
 

Bedrifter har mye makt. Heldigvis kan de bruke den makten til å gjøre verden mer bærekraftig.

Det er ingen hemmelighet at penger evner å få ting til å skje. Med penger følger utvikling. Store bedrifter med mye kapital har derfor mulighet til å være med å påvirke verden i riktig retning. Ved å investere penger i løsninger som er bra for både mennesker og jordkloden, gjør man det samtidig vanskeligere for dem som ikke bidrar til en bærekraftig utvikling å lykkes.

Store bedrifter har derfor et stort ansvar.

 

Også små bedrifter har stor betydning

Selv om det er de største bedriftene som har mest makt, betyr ikke det at det kun er de store som kan gjøre en forskjell.

Alle monner drar, som det heter, og det har mye å si at også små selskap er med på å trekke verden i riktig retning.

Tenk bare på hvor mange små bedrifter det finnes rundt om i verden! Hadde alle disse bidratt til en bærekraftig utvikling, ville det til sammen utgjort en stor forskjell.

I tillegg til at produktet eller tjenesten man utvikler i seg selv kan gjøre mye for både miljøet og mange mennesker, er man dessuten til god inspirasjon for morgendagens gründere.

Det er jo både inspirerende og motiverende å se at for eksempel en veldedighetsorganisasjon i Nepal kan gi barn fra fattige familier utdanning ved å samarbeide med barnas foreldre, eller at man på Filippinene har funnet ut at det går an å lage klær, sko og møbler av ananasfiber som et bærekraftig alternativ til lær og andre tekstiler. 

I filmen nedenfor kan dere høre litt mer om hvorfor det det er viktig at alle bedrifter, også de helt små, tar samfunnsansvar og bidrar til en mer bærekraftig utvikling.
 

 

Filmen er utarbeidet av Fellestiltakene LO/Virke og Handel og kontor i prosjektet The Textile Interchange Project (The TIP